Elke zondag 09.30 en 18.30

• Dit event is voorbij.

Oudejaarsavonddienst

31 december 2018 19:30 - 21:00

Op maandagavond 31 december komt de gemeente de laatste keer dit jaar bijeen, op een doordeweekse avond, die in het teken staat van de jaarwisseling.

Zo’n twee eeuwen geleden besloot de synode dat er op oudejaarsdag een kerkdienst zou zijn, bij voorkeur in de avond. De synode achtte dit uur, op deze dag, zeer geschikt om in alle ernst na te denken over onszelf en over de weg die God met ons gegaan is het afgelopen jaar.

Nog steeds kenmerken de oudejaarsdiensten zich door bezinning op het voortjagen van de tijd en de vergankelijkheid van het menselijk leven. In die lijn is het in onze gemeente ook gebruikelijk om in de dienst van oudejaarsavond de gemeenteleden te gedenken die dit jaar gestorven zijn. Na het noemen van de namen, is er een moment van stilte, ter nagedachtenis en overdenking.

In het bijzonder nodigen we de nabestaanden van hen die gestorven zijn uit om de oudejaarsdienst in ons midden te zijn.

Datum:
31 december 2018