1. VBW

9 september 09:30

2 december 09:30

Diaconale hulpdienst

Diaconale hulpdienst, zorgen voor elkaar

De diaconale hulpdienst heeft als doel als christelijke gemeente een helpende hand te bieden daar waar dat tijdelijk nodig is. Wij willen mensen ondersteunen die deze hulp niet vanuit hun eigen netwerk (familie, vrienden, buren) kunnen krijgen. Aandacht, tijd, hulp en zorg voor anderen is steeds meer nodig. Het helpen van hulpbehoevenden is een belangrijke roeping en diaconale taak voor de (hele) gemeente.

Er is een comité diaconale hulpdienst gevormd met enkele dames uit de gemeente, die samen met de diaconie de dienst gaan leiden. We hopen hiermee een basis gelegd te hebben om met elkaar om te zien naar hen die door omstandigheden acute hulp nodig hebben. Zo kunnen we ondersteuning bieden en elkaar helpen, wat toch de basis is van het samen gemeente zijn.

Heeft u hulp nodig?

Via het onderstaande contactformulier kunt u direct een aanvraag voor hulp invullen en versturen of uw kunt een e-mailsturen naar diaconalehulpdienst@hervormdnoordeloos.nl. Uw hulpvraag komt dan binnen bij Marijke en Martijn van den Dool en Trudy Haak. Ook is het mogelijk direct met hen te bellen of te appen. In het schema hiernaast ziet u de telefoonnummers. Zij zoeken een vrijwilliger die het beste past bij de hulp die gevraagd wordt en brengen vervolgens de aanvrager en vrijwilliger met elkaar in contact.

Wilt u hulp bieden?

Op welke manier bent u beschikbaar om uw medemens te helpen? Klik op deze link om uw beschikbaarheid door te geven.

Reglement

De diaconie heeft in overleg met het comité diaconale hulpdienst een reglement opgesteld waarin is beschreven wat we van elkaar mogen en kunnen verwachten: Reglement Diaconale Hulpdienst Hervormde Gemeente Noordeloos