1. Bezinningsbijeenkomst voorbereiding Heilig Avondmaal

7. Actie Voedselbank

4 januari 2018 - 17 januari 2018

Heilig Avondmaal

Het Heilig avondmaal wordt vier keer per jaar gehouden.

De zondag voorafgaande aan de viering van het Heilig Avondmaal is er de voorbereidingsdienst. Het is gebruikelijk dat het Heilig Avondmaal in de morgendienst bediend wordt. In aansluiting hierop kan dit sacrament in situaties van ziekte, ouderdom of vanwege een andere reden, ook thuis bediend worden. Hiervoor kan men contact opnemen met de wijkouderling of de predikant. Op de avond van de avondmaalszondag is er de dienst van de dankzegging en nabetrachting.
Deze drie diensten zijn een eenheid, waar we ons niet onnodig aan mogen onttrekken.

De kerkenraad stelt het op prijs dat het avondmaal stijlvol gevierd wordt. Wanneer er verhinderingen zijn om aan het avondmaal deel te nemen is de kerkenraad altijd bereid tot gesprek. Wanneer er zorgen zijn over belijdenis en/of leven van mede-avondmaalgangers dan dient men dit met betreffende broeders of zusters te bespreken. Wanneer dat gesprek niet dichter tot elkaar brengt, dient u dit bij de kerkenraad kenbaar te maken. Hiervoor moet men zo spoedig mogelijk contact opnemen en moet men niet wachten tot de week van voorbereiding. Dit is in de plaats van zogenaamde “censura morum”.
Vergelijk wat Jezus hierover zegt in Mattheüs 18:15-18.