Boekentafel – Kinderboekenmaand

Van 30 september 2020 – 11 oktober 2020 start de Christelijke Kinderboekenweek met als thema   ‘En toen?

Met dit thema gaan we terug in de tijd. Geschiedenis komt tot leven en laat kinderen werelden van vroeger ontdekken. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken (maar je kunt er in het actieprentenboek wel even mee op reis!). Verken de wereld van toen door het lezen van boeken.

Tijdens de kinderboekenweek zijn er mooie aktieboeken verkrijgbaar. 

onderbouw           6,95           middenbouw       5,95           bovenbouw        5,95

Tijdmachien – Michel de Boer (onderbouw) Ga het lezen en je zal zien: ineens ben je ergens anders dan waar je eerder was. Sta je zomaar op de maan en niet meer in de klas. Of ben je niet meer thuis, maar in een groot paleis. Of met een zeevaarder op wereldreis. Tijdmachien neemt je mee naar belangrijke uitvindingen, ontdekkingen en gebeurtenissen uit de geschiedenis. Inclusief tijdlijn.

Mees en Tijn – Ina van der Beek ( middenbouw) Tijn begint al langs de smalle paadjes te rennen. ‘Kom op, Mees, we zijn ridders en gaan het kasteel bestormen.’ Opeens staat Mees stil. Hij trekt Tijn aan zijn mouw. ‘Tijn,’ zegt hij zacht, ‘ik denk dat wij best zonder opa en oma helemaal boven in de torens kunnen gaan kijken.’ 

Samen met opa en oma gaan Mees en Tijn naar een echt kasteel. Stiekem maken ze een plan om op onderzoek te gaan in de afgesloten torens. In een hoge torenkamer doen ze iets heel doms. Ze weten maar één oplossing: wegwezen! Op weg naar de uitgang stuiten ze op twee mannen die zich verdacht gedragen. Wat nu?

Maffe meester Daan – Judith van Helden ( bovenbouw) De school van maffe meester Daan bestaat 100 jaar. Voor meester Daan en zijn klas een goed moment om enthousiast in het verleden te duiken. Ze gaan op jacht naar bodemschatten uit de Romeinse tijd, proberen een Romeins huis te bouwen en beginnen zelfs een echt restaurant uit vroeger tijden. Maar natuurlijk gaat er weer van alles mis, tot groot ongenoegen van de directeur en de iebeejer… Maffe meester Daan duikt in de verleden tijd is het derde deel van een humoristische serie over avonturen op school. Achter in het boek zijn per hoofdstuk gespreksvragen opgenomen om te gebruiken bij het voorlezen in de klas.

Dit jaar is er voor het eerst geen CD met muziekboek. Wel komt er een themalied, speciaal voor de Kinderboekenweek geschreven door Make Some Noise Kids.

Deze maand is ook het dagboekje van de GZB Een handvol koren weer verkrijgbaar.

Iedere dag biedt twee overdenkingen: één voor jongeren of om als gezin samen over na te denken en één voor persoonlijke bezinning.

  • Een dagboek voor jong en oud. 
  • Het dagboek bevat  extra’s, zoals kinderpuzzels, buitenlandse recepten en verhalen uit landen waar de GZB werkt.
  • Naast predikanten en jongerenwerkers schrijven ook veel zendingswerkers mee aan dit dagboek
  • Met deze aankoop steunt u de zending. Het dagboekje kost €12,50, waarvan  €8,- bestemd is voor het zendingswerk.
  • Medewerkers zijn onder anderen: ds. J.P. Ouwehand (Houten), ds. G. van de Pol (Malawi), ds. W. Verboom (Harderwijk), ds. E.J. de Groot (Katwijk), ds. W. Poldervaart (Huizen), ds. G. van den Brink (Woerden). Aan de overdenkingen voor jongeren wordt meegewerkt door onder anderen: Björn van Veelen (Indonesië), Gerrit van Dijk (Duitsland), Bart van ‘t Ende (Kampen), Erika Kommers (Amersfoort), Christiaan Trommel (Apeldoorn).

Ook zijn er al weer volop agenda’s  voor 2021 te vinden bij onze boekentafel. Komt u gerust eens een kijkje nemen op zaterdag.

  • Wilt u bestellen via de mail?             boekentafel@hervormdnoordeloos.nl
  • Doordeweeks boekenbonnen, kaarten of andere artikelen nodig wat niet kan wachten tot zaterdag?       Bel gerust.               Greet Versluis 582290