Info-avond Orgaandonatie

Date(s) - 17 juni 2020

Categorieën Geen Categorieën

Wilt u donor zijn? Over enkele weken treedt de nieuwe wet op de orgaandonatie in werking. Het is een lastige wet, want de meningsverschillen in het parlement liepen dwars door de politieke partijen heen. Het probleem is: wanneer wijzelf of een van onze kinderen een orgaan nodig heeft, accepteren we die maar al te graag. Maar zijn we daarom ook bereid donor te zijn? En dan aarzelen we… Omdat in Nederland weinig organen ter beschikking komen, hoopt de overheid dat door de nieuwe wet het aantal donoren zal toenemen.

Binnenkort treedt deze wet in werking. Wat betekent dit voor ons? Wat gaat er dan veranderen? Is deze wet een goede wet? Daar komt bij dat er veel vragen spelen rond dit thema. Wat betekent de verklaring dat iemand hersendood is? Is hij of zij dan werkelijk overleden? Heeft orgaandonatie invloed op onze identiteit en eigenheid? Is er een moreel verschil tussen ’donatie bij leven’ en ‘donatie na het overlijden’?

Op woensdag 17 juni hoopt dr. A.A. Teeuw in te gaan op deze vragen, op een gezamenlijke avond van de Chr. geref. kerken van Noordeloos, Leerdam en Meerkerk. Dr. Teeuw, arts en theoloog, is in onze gemeente geen onbekende. Deze avond wordt via livestream (www.cgknoordeloos.nl) uitgezonden. Aanvang 19.45 uur. Ds. W.A. Capellen zal de opening verzorgen.

Omdat ook in onze Hervormde gemeente vragen over orgaandonatie leven leek het ons goed – na overleg met de scriba van de CGK – u te informeren over deze avond. U bent van harte uitgenodigd om deze avond via internet te volgen.