Update: zingen tijden de kerkdiensten

Het zal u niet ontgaan zijn dat de maatregelen rondom Corona weer strenger zijn geworden. Tijdens de landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte zijn deze aangekondigd en toegelicht. Doel van deze maatregelen is om het aantal contactmomenten terug te dringen.

Op basis van deze nieuwe maatregelen heeft de PKN een nieuwsbericht met richtlijnen gepubliceerd. Alhoewel het aantal besmettingen dat te herleiden is naar kerkgang erg laag is wordt toch dringend geadviseerd om voorlopig van gemeentezang af te zien.

Dit advies nemen wij als kerkenraad over, weliswaar met pijn in het hart. Vanaf zondag 4 oktober zullen we weer gaan werken met een zanggroep. Zij zullen vanaf de voorste rijen in de kerk de gemeentezang voor hun rekening nemen.

We bidden dat de nieuwe overheidsmaatregelen het gewenste effect mogen hebben en het coronavirus weer zal worden teruggedrongen.

Zodra er nieuwe wijzigingen zijn vanuit de overheid en of de PKN zullen wij ons beleid daar weer op aanpassen en dit bij u melden.