Clubs en Jeugdvereniging

Clubs

Voor de jeugd zijn er verschillende clubs, iedereen vanaf 8 jaar is hier van harte welkom. Het doorgeven van de boodschap van Gods Woord staat centraal. Dit wordt, afhankelijk van de club en leeftijd, op verschillende manieren uitgewerkt en besproken. Daarnaast is er plaats voor een spel, creativiteit of een andere activiteit. Aan het einde van het seizoen, in het Hemelvaartsweekend, gaan de clubs met elkaar op kamp. Je kunt contact opnemen met het secretariaat van de clubs via jeugdwerk@hervormdnoordeloos.nl.

De verdeling van de clubs voor seizoen 22/23 is als volgt:

Kinderclub Benjamin
Kinderen van groep 5 en 6 zijn op vrijdagavond van 19:15 uur tot 20:15 uur welkom in De Wegwijzer.

Kinderclub Jizreël
Kinderen van groep 7 en 8 zijn op woensdagavond van 19:30 uur tot 20:45 uur welkom in De Wegwijzer.

Tienerclub Yo-Yo-Jonathan
Jongeren van klas 1 en 2 van de middelbare school zijn op woensdagavond van 19:30 uur tot 20:45 uur welkom in De Wegwijzer.

Tienerclub Joël
Jongeren van klas 3 en  4 van de middelbare school zijn op woensdagavond van 19:30 uur tot 20:45 uur welkom in De Wegwijzer.

Jeugdvereniging Daniël 16+

De jeugdvereniging Daniel 16+ is een groep jongeren die elke vrijdagavond en tweede zondagavond van de maand bij elkaar komt in De Wegwijzer. Zo’n avond start rond 19:45 uur met een lekker bakkie koffie of thee in een ontspannen sfeer op de – o, zo gezellige – zolder van de Wegwijzer. We openen de avond en zingen met elkaar. JV leden bereiden zelf een Bijbelstudie voor. Zo denken we na over wat het geloof voor ons betekent en hoe we het geloof kunnen toepassen in ons dagelijkse leven. We praten hier met elkaar over, omdat je veel van elkaar leert door het gesprek aan te gaan.

Na de gesprekken is het tijd voor een glaasje fris en vaak doen we nog een spel. Rond 21:45 uur sluiten we de avond af. Zo ziet de standaard JV-avond er dus uit, maar dat is niet het enige. We hebben leuke uitjes, vieren Sinterklaas en Kerst, nodigen stellen uit de gemeente of interessante sprekers uit en gaan bij andere gemeenten op bezoek. Ook gaan we aan het begin van het seizoen, in oktober, een lang weekend op kamp. Genoeg te beleven dus!

Ben jij 16 jaar of ouder en lijkt het je leuk om met leeftijdsgenoten na te denken over het geloof in een ontspannen sfeer? Dan ben je van harte welkom op de JV! Je kunt contact opnemen met de jeugdvereniging via jvdanielalgemeen@outlook.com.

Kanjerprincipes

In het jeugdwerk binnen onze kerk werken we met de Kanjerprincipes die de meeste kinderen vanuit de basisschool kennen. De kanjerafspraken die we met elkaar naleven zijn:

  1. We hebben respect voor God, onszelf en anderen
  2. We zijn altijd te vertrouwen
  3. We helpen elkaar
  4. We werken samen
  5. We hebben plezier
  6. We doen mee

Kom gerust eens kijken op woensdagavond of vrijdagavond in De Wegwijzer.

Alles binnen Jeugdwerk...

Zondagsschool Samuël
Catechese